Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Velswijkweg 46 in Zelhem 7021 KT

Velswijkweg 46

7021 KT Zelhem
Vraagprijs € 600.000,- k.k. Beschikbaar

Omschrijving

Te koop: voormalige basisschool "De Mammoet" aan de Velswijkweg 46 te Zelhem (Velswijk). De verkoop geschiedt op basis van een in te dienen plan voor het toekomstige gebruik.

De vraagprijs is richtinggevend: de werkelijk geboden prijs, in samenhang met het in te dienen plan, wordt beoordeeld. Dus een lagere bieding maar een beter plan wordt uiteraard...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Maatschappelijk vastgoed
Lees meer

Omschrijving

Te koop: voormalige basisschool "De Mammoet" aan de Velswijkweg 46 te Zelhem (Velswijk). De verkoop geschiedt op basis van een in te dienen plan voor het toekomstige gebruik.

De vraagprijs is richtinggevend: de werkelijk geboden prijs, in samenhang met het in te dienen plan, wordt beoordeeld. Dus een lagere bieding maar een beter plan wordt uiteraard meegenomen en meegewogen in de beoordeling.

Globale omschrijving.
De school De Mammoet is in 2006 nieuw gebouwd. De bouwconstructie heeft een vrije overspanning waardoor de indeling van het gebouw makkelijk is aan te passen. Het gebouw is goed geïsoleerd en constructief solide gebouwd. Bij één van de beoordelingscriteria wordt ook het hergebruik van het pand afgewogen.

De totale oppervlakte van de begane grond is ca. 625 m2. De trap in het midden van het gebouw leidt naar een bordes met de technische ruimte en CV-opstelling. Aan de achterzijde is een trap naar de verdieping met een ruime berging van ca. 100 m2.
Indeling: entree/hal, meterkast, centrale hal met keuken en toiletgroep, aan de voorzijde zijn twee (klas)lokalen gesitueerd en aan de achterzijde eveneens twee. Links van de centrale ruimte is een ruim speellokaal die met een panelenwand bij de centrale ruimte gevoegd kan worden. Aan de rechterzijde in het gebouw bevinden zich 4 kantoorvertrekken.

De kavel is 2421 m2 groot. Deze kan in verband met deel-gebruik door het Buurthuis D'n Draejer iets afwijken.

Inhoud/functie
De toekomstige invulling en gebruik van het pand moet passen bij het karakter van de kern Velswijk. Bij de beoordeling van de ingediende plannen is het volgende van belang:

- In het Bestemmingsplan Stedelijk gebied Bronckhorst heeft de locatie de bestemming ‘Maatschappelijk’. Binnen deze bestemming zijn maatschappelijke voorzieningen ten behoeve van openbaar bestuur, openbare dienstverlening, religie, verenigingsleven, onderwijs en (kinder)dagopvang met bijbehorende sport- en speelvoorzieningen, opvoeding, cultuur, lichamelijke en/of geestelijke volksgezondheid toegestaan. Het wijzigen van de bestemming behoort tot de mogelijkheid, mits dit na planologische beoordeling ruimtelijk aanvaardbaar is.
- De marktconforme bieding is gebaseerd op de toekomstige bestemming
- De voorkeur gaat uit naar functies die een impuls geven aan de aantrekkelijkheid en leefbaarheid in het gebied. Een goede, heldere onderbouwing en motivatie vormt onderdeel van het plan ( zoals aanleiding, aard van de activiteiten, doelstellingen, kansen, bedreigingen, welke impuls wordt aan het gebied gegeven, locatiekeuze, directe en indirecte invloed van de activiteiten op de (directe) omgeving, werkgebied, verkeersstromen).
- Duurzaam (her)gebruik van het gebouw heeft de voorkeur. Binnen de huidige bestemming mag 40% van het perceel worden bebouwd en geldt voor de bebouwing binnen het bouwvlak een maximale goothoogte van 6 meter en een bouwhoogte van 9 meter.
- Snelle herontwikkeling van het pand. Uit het ingediende plan moet duidelijk blijken dat de beoogde ontwikkeling vlot na het verkrijgen van het eigendom wordt gerealiseerd.
- Voordeel kosten reductie voor sociaal domein. Nieuwe ontwikkelingen kunnen een efficiëntie met een kostenbesparing op leveren ten opzichte van de reguliere zorg. Bij de beoordeling van het plan zullen structurele kostenbesparingen als een pré worden beoordeeld.
- Initiatieven voor wonen moeten passen binnen de vastgestelde Woonvisie 2019 van de gemeente Bronckhorst.

Financieel
De indiener levert bij het plan het volgende aan:

Een overzicht van de investeringen in de kwaliteitsverbetering van het pand. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de inzet om het pand te behouden, maar ook naar de kwaliteitsverbetering gericht op de toekomst.
Een financiële onderbouwing van de gewenste activiteiten. Aan de hand van een ondernemersplan met een meerjarenperspectief wordt uiteengezet of het plan (zelfstandig) levensvatbaar en haalbaar is.

Procedure / Communicatie
In april 2020 zal een commissie zich buigen over de ingediende plannen en een gemotiveerd advies opstellen voor het college. De commissie streeft ernaar advies uit te brengen binnen 4 weken na sluiting van de indieningstermijn.
De plannen kunnen tot 10 april 2020 worden ingediend bij Gerrits Makelaardij.
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 600.000,- kosten koper Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Ja Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Bouwjaar 2006 Indeling Soort Object Maatschappelijk vastgoed Perceeloppervlakte 2421 m² Diversen Woonruimte Geen woonruimte aanwezig Nevenbestemming Kantoorruimte
Hoofdfunctie
Maatschappelijk vastgoed
Type
Culturele instelling
Oppervlakte
625 m²
Functie
Kantoorruimte
Oppervlakte
625 m²
In units vanaf
625 m²
Aantal verdiepingen
1
Voorzieningen
Inbouwarmaturen, te openen ramen, kabelgoten, systeemplafond, toilet, pantry, verwarming, kamerindeling
Luchtbehandeling
Mechanische ventilatie
Verzamelgebouw
Kantine, vergaderruimte, sanitair, pantry/keuken
Route van naar Velswijkweg 46, 7021 KT Zelhem

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring