Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Raadhuisstraat 20 in Hengelo (Gld) 7255 BN

Raadhuisstraat 20

7255 BN Hengelo (Gld)
Vraagprijs € 129.000,- k.k. Verkocht

Omschrijving

In het centrum van het dorp gelegen historisch pand (voormalig Gemeentehuis). Het gebouw staat op een goede locatie in het centrum in de nabijheid van Albert Heijn en overige winkels als Action, Kruidvat en Ter Stal.
In de directe omgeving is ruim voldoende parkeergelegenheid.

Bestemming: de bestemming is "Centrum". De algemene omschrijving omvat o.a. cultuur,...
Lees meer

Kenmerken

Soort Object Winkelruimte Totale vloeroppervlakte 535 m² Aantal lagen 1
Lees meer

Omschrijving

In het centrum van het dorp gelegen historisch pand (voormalig Gemeentehuis). Het gebouw staat op een goede locatie in het centrum in de nabijheid van Albert Heijn en overige winkels als Action, Kruidvat en Ter Stal.
In de directe omgeving is ruim voldoende parkeergelegenheid.

Bestemming: de bestemming is "Centrum". De algemene omschrijving omvat o.a. cultuur, detailhandel, dienstverlening, maatschappelijk, horeca, e.d..
Aan de zuidzijde is ruimte voor een terras.
Het bestemmingsplan laat horeca van categorie 1 (café, restaurant, hotel/pension e.d.) en 2 (snackbar, broodjeszaak, ijssalon, e.d.) toe. De totale kavelgrootte is 532 m2.
De begane grond bestaat uit diverse vertrekken met een totale oppervlak van ca. 325 m2.
De verdieping is ca. 210 m2.

Belangstellenden dienen een concreet plan ter beoordeling te overhandigen. De uitgangspunten worden hieronder omschreven.
De gunning is onder voorbehoud goedkeuring van het college van de gemeente Bronckhorst.
De voorstellen kunnen worden ingediend vóór 31 januari 2019.


UITGANGSPUNTEN verkoop voormalige gemeentehuis Hengelo Gld

Inhoud/functie
Het oude gemeentehuis is een markant en beeldbepalend gebouw met een bepaalde historie. De toekomstige invulling en gebruik van het pand moeten passen in de toekomstvisie voor het centrum van Hengelo. Bij de beoordeling van de ingediende plannen is het volgende van belang:

In het Bestemmingsplan Stedelijk gebied Bronckhorst heeft de locatie de bestemming ‘Centrum’ . Binnen deze bestemming zijn onder meer (ambachtelijke) bedrijven, detailhandel, dienstverlening, cultuur en ontspanning en horeca toegestaan.
Het plan is uniek en onderscheidend voor Hengelo. De voorkeur gaat uit naar functies die een impuls geven aan de aantrekkelijkheid en leefbaarheid in het gebied en een stevige bijdrage leveren aan een vitaal centrum. Een goede, heldere onderbouwing en motivatie vormt onderdeel van het plan.
Onder voorwaarden is het creëren van een of twee woningen mogelijk. Wanneer de financiële haalbaarheid onder druk staat en het plan een samenhangend geheel vormt dan kunnen eventueel 2 wooncontingenten op de verdieping worden toegevoegd.
Het plan voorziet in het herstel van de kwaliteit van het gebouw met bijbehorende ruimtelijke uitstraling en specifieke aandacht voor het historische karakter.
De omgeving van de locatie maakt integraal onderdeel uit van het plan. Enerzijds zorgt de invulling van het pand niet voor onevenredig veel verkeer, hinder/overlast, etc.Anderzijds draagt een goede inrichting van de omgeving en de openbare ruimte bij aan de ruimtelijke kwaliteit.

Financieel
De vraagprijs bedraagt € 129.000,- k.k. De indiener levert bij het plan het volgende aan:

Een overzicht van de investeringen in de kwaliteitsverbetering van het pand. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de inzet om het pand te herstellen en op te knappen, maar ook naar de kwaliteitsverbetering gericht op de toekomst.
Een financiële onderbouwing van de gewenste activiteiten. Aan de hand van een ondernemersplan met een meerjarenperspectief wordt duidelijk dat het plan (zelfstandig) levensvatbaar en haalbaar is.

Procedure
De gemeente voert een zo open en transparant mogelijke procedure. Die ziet er als volgt uit:

De indieners van de vorige ronde worden benaderd om opnieuw mee te doen
De projectaanbieding wordt gepubliceerd in de lokale en regionale dagbladen, alsmede via sociale media, waarna geïnteresseerden de mogelijkheid krijgen tot uiterlijk 31 januari 2019 om plannen in te dienen.
Via Gerrits Makelaardij, via Funda en via de gemeentelijke website zijn de uitgangspunten na te lezen. Nadere info wordt verstrekt door de makelaar, die ook eventuele bezichtigingen verzorgt.
In februari 2019 zal een brede commissie zich buigen over de ingediende plannen en een gemotiveerd advies opstellen voor het college. De commissie streeft ernaar advies uit te brengen binnen 4 weken na sluiting van de indieningstermijn.
In de commissie, onder voorzitterschap van de wethouder Vastgoed, hebben zitting vertegenwoordigers van de relevante gemeentelijke beleidsvelden, een afgevaardigde van de Hengelose ondernemers en een lid van de werkgroep Vitale Kern Hengelo.
Bij de beoordeling weegt de kwaliteit van het plan zwaar mee. De verkoopprijs is ondergeschikt, zolang het plan duurzaam en exploitabel is.
Mogelijk wordt een beperkt aantal indieners verzocht om de plannen nader uit te werken op inhoud en financiën alvorens een definitief besluit te nemen over de gunning.
Het college van b en w streeft naar het nemen van een besluit over de verkoop in maart 2019.
Overdracht Status Verkocht Vraagprijs € 129.000,- kosten koper Aanvaarding in overleg BTW van toepassing Nee Bouwvorm Bouwvorm Bestaande bouw Indeling Soort Object Winkelruimte Totale vloeroppervlakte 535 m² Verkoopoppervlakte 325 m² Perceeloppervlakte 532 m² Frontbreedte 1700 cm Parkeergelegenheid Parkeerpl. overdekt 0 parkeerplaats(en) Diversen Aantal lagen 1 Woonruimte Geen woonruimte aanwezig Onderhoud binnen matig, redelijk Onderhoud buiten redelijk, goed Horeca toegestaan Ja Welstandsklasse A2
Hoofdfunctie
Winkelruimte
Oppervlakte
535 m²
Verkoop vloeroppervlakte
325 m²
Frontbreedte
1700 cm
Verdiepingen
1
Welstandsklasse
A2
Detailhandel
Ja
Horeca toegestaan
Ja
Ter overname
Ja
Route van naar Raadhuisstraat 20, 7255 BN Hengelo (Gld)

Brochure

Gebruik het onderstaande formulier om de brochure van dit object te downloaden.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Bedrijfsgegevens
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.